IT Management Traineeship

Functie
IT Management Traineeship

Plaats
Amsterdam, Zwolle, Arnhem

Niveau
WO (bijna) afgerond

Carriere level
Starter

Salaris
In overleg

IT Management Traineeship
Informatie Technologie vormt een steeds belangrijker onderdeel van het succes van ons bedrijf mede door de wens van Delta Lloyd zich te blijven ontwikkelen als digitale verzekeraar. Om dit succes te blijven behouden en deel te kunnen blijven nemen aan deze ontwikkeling hebben we excellente IT leiders nodig. Een van de manieren waarop we dat willen bereiken is met de unieke driejarige richting IT Management tijdens ons traineeship. Wij zien dit als kweekvijver voor de toekomstige leidinggevenden met een voet in IT.

In de eerste twee jaar van het traineeship bieden we je verschillende, uitdagende opdrachten binnen de divisie IT&S waarbij planning, innovatie en snelheid tellen. De divisie IT&S zorgt met 700 medewerkers elke dag voor de IT voorziening van Delta Lloyd Groep en heeft de basis inmiddels netjes op orde. Nu is het aan jou om een actieve bijdrage te leveren aan het (door)ontwikkelen van IT&S als driver voor innovatie en nieuwe business. Bij aanvang van jaar drie beschik je over de juiste bagage om in een leidinggevende rol aan de slag te gaan, binnen of buiten het IT concern.

Het Programma

Het IT Management traineeprogramma leidt je op tot volwaardig en zelfstandig teamleider/projectleider met een toekomst op managementniveau, bij voorkeur binnen de divisie IT & Services. Het traject duurt drie jaar.

Gedurende het traineeship voer je verschillende opdrachten binnen de IT divisie uit om kennis te maken met de verschillende IT-competenties en leiderschap.

In de eerste fase vervul je twee keer een zes maanden opdracht binnen IT & Services. In de tweede fase vervul je een verdiepende 12 maanden opdracht binnen IT & Services die je zelf hebt verworven. Het laatste jaar van het traineeship maak je de stap naar het zelfstandig aansturen van een team of een project, bij voorkeur binnen IT & Services.

Gemiddeld zeventig procent van de tijd bestaat uit de vervulling van je opdracht. De overige dertig procent van de tijd zal besteed worden aan het opdoen van inhoudelijke kennis, persoonlijke ontwikkeling en deelname aan netwerkactiviteiten, campusrecruitment activiteiten en trainee-events.

Het traineeprogramma bestaat uit inhoudelijke opleidingen (inhouse en extern) en een opleiding gericht op persoonlijke ontwikkeling.

Gedurende het traineeship word je intensief begeleid door verschillende leidinggevenden en specialisten (traineemanager, opdrachtbegeleider, mentor, coach). Als trainee ben je verantwoordelijk voor je eigen ontwikkeling.

Aandachtsgebieden

  • IT Infrastructuur
  • Project management
  • Application management

De medewerkers van Delta Lloyd vertrouwen dagelijks op de geleverde IT-services, zoals het algemene netwerk en mail. De uitdaging van de afdeling IT infrastructuur is om de cruciale en basis IT-services zonder onderbrekingen te blijven leveren zonder dat de medewerkers van Delta Lloyd merken dat eraan wordt gewerkt.

Wie zoeken wij?
Een (bijna) afgeronde Master (WO) in bij voorkeur (technische) bedrijfskunde, informatiekunde of een andere bedrijfskundige of IT gerelateerde studie is de basis voor een veelbelovende start! Andere studierichtingen sluiten we zeker niet uit, maar het is wel belangrijk dat je beschikt over aantoonbare sterke affiniteit met IT en het een uitdaging vindt om (met name in het begin van het traineeship) ook op inhoud ervaring op te doen. Idealiter blijkt uit je studiekeuze dat een commerciële en/of (financieel) zakelijke omgeving je interesse heeft. Het spreekt voor zich dat we graag zien dat je naast je studie een actief leven leidt met relevante activiteiten, betaald of onbetaald. Je bent daarmee initiatiefrijk en toont leiderschap. Je herkent je tot slot in de volgende kenmerken: ambitieus, analytisch, ondernemend en communicatief sterk.

Enthousiast?
Neem contact op met Najat Saidi via najat@diversityrecruitment.nl voor meer informatie. Je ontvangt het digitale sollicitatieformulier. Vergeet niet in de CV te vermelden wat de (verwachte) afstudeerdatum is en vermeld ook het onderwerp van je scriptie.

Let op: Deadline is op vrijdag 22 april om 12.00 uur